Her evde pişer. Bir de benim usül deneyin. Beğenmeyen olmadı daha :)









12 adet dolmalık biber
3 adet domates
1 adet kuru soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
250 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı acı biber salçası (acı sevmeyen tatlı kullanabilir)
1 + 1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon


2 adet domatesi rendeleyin. Bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağ, bir tutam tuz ile birlikte koyarak, sos kıvamında pişmeye bırakın. Biberleri yıkayıp saplarını çıkartın. Maydanoz ile dereotunu yıkadıktan sonra ince kıyın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Pirinç ile bulguru bir kasede yıkayıp suyunu süzün. Bir kase içine kıyma, doğranmış soğan, maydanoz, dereotu, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, nane, biber salçası, tuz, karabiber, pirinç ve bulguru koyarak iyice yoğurun. Yaklaşık 1/2 çay bardağı su ilave edin. Böylece dolmanızın içi yumuşak olacaktır. Hazırladığınız bu içi, biberlerin içine doldurun. Üstlerine kalan domatesten küçük dilimler keserek kapak olarak kapatın ve hazırladığınız domates sosunun içine tencereye dizin. Tencerenin yarısına kadar su doldurun. Pirinçler şişinceye kadar orta ateşte, gerekirse su ilave ederek pişirin. Yoğurt ile servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses