Hazırlaması çok kolay. Çayın yanına, ya da meze olarak. Hatta benim yaptığım gibi tek başına bir öğün olarak.









½ demet maydanoz
½ demet dereotu
½ demet nane
2 su bardağı ince bulgur
4-5 dal taze soğan
1 adet domates
2 diş sarımsak
Limon suyu
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz


Bulguru temizledikten sonra bir kaseye alarak üzerini geçecek miktarda sıcak su koyun. Üzerini kapatarak bulgurun şişmesini sağlayın. Sebzelerin hepsini kesme tahtasında çok ince kıyıp, derin bir kaseye alın. Bulguru ekleyin. Damak tadınıza göre limon suyu, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini ilave edip iyice karıştırın. Salata yapraklarının üzerine alarak servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses