Hazırlaması çok kolay. Çayın yanına, ya da meze olarak. Hatta benim yaptığım gibi tek başına bir öğün olarak.
½ demet
maydanoz
½ demet
dereotu
½ demet
nane
2 su
bardağı ince bulgur
4-5
dal taze soğan
1
adet domates
2 diş
sarımsak
Limon
suyu
Zeytinyağı
Nar
ekşisi
Tuz
Bulguru
temizledikten sonra bir kaseye alarak üzerini geçecek miktarda sıcak su koyun.
Üzerini kapatarak bulgurun şişmesini sağlayın. Sebzelerin hepsini kesme
tahtasında çok ince kıyıp, derin bir kaseye alın. Bulguru ekleyin. Damak
tadınıza göre limon suyu, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini ilave edip iyice
karıştırın. Salata yapraklarının üzerine alarak servis yapın.
Afiyet
olsun.