Tarçın ve elmanın lezzetli birlikteliği, sünger gibi bir kekin içinde buluşunca bir dilim asla yetmez :)












3 adet  yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 dolu yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
2 adet elma
1 paket  kabartma tozu

Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Derin bir kasenin içine yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ilave edip beyazlaşana kadar çırpın. Kakao, tarçın, zencefili ekleyip çırpın. Kabartma tozu ile unu da ilave edip tekrar çırpın. Bu karışıma doğradığınız elmaları ekleyip, bir kaşık yardımıyla karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına döküp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında, fırının kapağını açmadan pişirin. Oda ısısında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses