Tarçın ve elmanın lezzetli birlikteliği, sünger gibi bir kekin içinde buluşunca bir dilim asla yetmez :)
3
adet yumurta
1 su
bardağı toz şeker
1 su
bardağı un
1
dolu yemek kaşığı kakao
1 çay
kaşığı zencefil
1 çay
kaşığı tarçın
2
adet elma
1
paket kabartma tozu
Elmaların
kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Derin bir kasenin içine yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ilave edip beyazlaşana kadar çırpın. Kakao, tarçın, zencefili ekleyip
çırpın. Kabartma tozu ile unu da ilave edip tekrar çırpın. Bu karışıma doğradığınız
elmaları ekleyip, bir kaşık yardımıyla karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına döküp, 180 derece
önceden ısıtılmış fırında, fırının kapağını açmadan pişirin. Oda ısısında
soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
Afiyet
olsun.