Karaciğerin en iyi dostu. Mevsiminde 40 adet tüketmek gerektiği söylenir.
5
adet enginar çanağı
1 adet
havuç
1
adet patates
1
adet kuru soğan
½ su
bardağı bezelye
½ su
bardağı zeytinyağ
1
adet limon suyu
2
adet kesme şeker
Tuz
Dereotu
Soğan,
patates ve havucun kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Bir tencereye yağı koyup kızdırın. Soğanları ilave
edip pembeleşene kadar kavurun. Enginarları, havuçları, patatesleri ve
bezelyeyi ilave edin. Limon suyunu,
tuz ve şekeri ekleyip üzerlerini geçecek kadar su koyarak tencerenin ağzını kapatıp
pişmeye bırakın. Arada kontrol edin , suyu azalmış ise su ilave edin.
Pişirdiğiniz enginarı tencere içine ağzı kapalı olarak soğumaya bırakın.
Böylece enginarlarınızın kararmasını önlemiş olursunuz. Servis tabağına alarak üzerlerine
kıyılmış dereotu serpin.
Afiyet
olsun.