Karaciğerin en iyi dostu. Mevsiminde 40 adet tüketmek gerektiği söylenir.












5 adet enginar çanağı
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
½ su bardağı bezelye
½ su bardağı zeytinyağ
1 adet limon suyu
2 adet kesme şeker
Tuz
Dereotu


Soğan, patates ve havucun kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Bir tencereye yağı koyup kızdırın. Soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavurun. Enginarları, havuçları, patatesleri ve bezelyeyi  ilave edin. Limon suyunu, tuz ve şekeri ekleyip üzerlerini geçecek kadar su koyarak tencerenin ağzını kapatıp pişmeye bırakın. Arada kontrol edin , suyu azalmış ise su ilave edin. Pişirdiğiniz enginarı tencere içine ağzı kapalı olarak soğumaya bırakın. Böylece enginarlarınızın kararmasını önlemiş olursunuz. Servis tabağına alarak üzerlerine kıyılmış dereotu serpin.

Afiyet olsun.

0 Responses