Bayram sofralarınız için; şerbetli tatlılara sütlü, çıtır çıtır, çok hafif bir alternatif. İyi bayramlar. Her gününüz bayram tadında geçsin :)










1 lt. süt
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 ktu krema
1 paket vanilya

Çıtır Kadayıf İçin:
 200 gr. kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı iri kıyılmış fındık

Kadayıfını hazırlamak için öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kadayıfları tiftikleyip tepsiye yayın. Üzerine toz şekeri serpin. Fındklarıilave edin. Tereyağıı fındık büyüklüğünde parçalar halinde keserek, kadayıfın üzerine gelişigüzel aralıklarla koyun. 200 derece ısıtılmış fırında arada karıştırarak kızartın. Soğumaya bırakın.

Muhallebi için bir tencereye nişasta, un, toz şekeri koyup karıştırın. Sütü ilave edip ateşin üzerine alarak koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra vanilyayı ilave edin. Muhallebiyi çırpma kalıbına alın. Kremayı ilave ederek en az 5 dakika mikser ile çırpın.

Kadayıfın yarısını geniş bir kaseye yayın. Üzerine muhallebiyi dökün. Yeterince soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman kalan kadayıfı muhallebinin üzerine dökün. Daha önce dökerseniz kadayıf çıtırlığını kaybediyor.

Bu tatlıyı tek bir büyük kasede hazırlayıp, dilim dilim  keserek servis edebileceğiniz gibi, benim yaptığım şekilde kuplarda tek porsiyonluk da hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.


0 Responses