Daha önce sizlerle paylaşmıştım anımsarsanız. Geçtiğimiz ramazan ayında bir yarışma düzenlendi. Ramazanda kurduğumuz sofralarımızı paylaşacaktık. Konsept bu idi. Nacizane ben de yolladığım soframla sofrası beğenilenlerden oldum. Kazananların katıldığı Arda Türkmen ile yemek pişirme workshopu bu gün gerçekleşti. Günün ayrıntılarına geçmeden, yarışmaya nasıl katıldığımdan bahsetmek istiyorum.Bir arkadaşım vasıtasıyla öğrendim yarışmayı.Katılmaya karar verdim. Konukların olduğu bir akşam sofranın fotoğrafını çekmek istedim.

Ama o gün başıma gelmedik aksilik kalmadı.Her zaman yolunda giden işler arapsaçına döndü.Ne kadar özen gösterirseniz o kadar aksilikler çıkıyor. Mutfakta çareler tükenmez diyerek, güç bela iftar saatine yemekleri yetiştirebildim.

Herkes çatal bıçağa dokunmadan sofranın resmini çekme başarısını da gösterdim :)






Böylelikle yarışmaya katılmış oldum.

Şimdi workshoptan bahsedeyim biraz. Mutfak Sanatları Akademisi'nde gerçekleşti. Gerçekten çok güzel bir okul. Ben ilk kez gittim. Aşçılık mesleğine gönül vermiş pırıl pırıl gençler eğitim görüyor. Hepsinin yolu açık olsun.








Sınıfta hepimiz için ayrı ayrı önlüklerimiz, şapkalarımız, ekipmanlarımız, yapacağımız menünün kitapçığı hazırdı. Bize bir tek yemek yapmak kaldı.


Düzen ve hijyenin yanında sıcakta bunalmadan yemek pişirebilmek de ayrı bir zevkti doğrusu.






Menümüz: Terbiyeli Kuzu İncik, Kayısılı İç Pilav, Meyveli Şipşak Tatlı

Ben kuzu eti yemiyorum ama yiyenlere yapmak için öğrenmiş oldum :)

Ve Arda Türkmen. Sanırım ciddi, yüzü gülmez, biraz asabi gibi kavramlarla tanıdığımız şefler ezberimizi en kısa sürede bozacaktır. Samimi,  mütevazi, eğlenceli, işini bilen ve severek yapan, daha da önemlisi  bildiğini  ince ayrıntısına kadar paylaşan bir şef. Geçirdiğim bu gün ve öğrendiklerim için kendisine teşekkür ederim.











Gelelim lezzetlerimize;

Kuzu incik için etleri önce mühürledik.




Sebzelerini kavurduk.Hepsini birleştirip pişmeye bıraktık.







Pilavı hazırladık.










Tatlıyı da pişirip her birimiz masamızı hazırlamış olduk.






Bu menüye yakışanı: Kalecik Karası Rose şarap.






Sohbet eşliğinde güzel bir yemek yedikden sonra finali de yapmış olduk.






0 Responses