Hazır almak yerine evde kolayca hazırlayabilirsiniz.
















500 ml. süt
½ su bardağı krema
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
2 + ½ yemek kaşığı nişasta
½ çay bardağı su
100 gr. beyaz çikolata

Süslemek İçin;
Meyve ya da meyve şekerlemesi
Badem, fıstık, fındık

Sütü, kremayı, yumurta sarısını ve toz şekeri bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte ısıtın. Ayrı bir kapta nişasta ile suyu karıştırarak ısınmış olan sütlü karışıma azar azar ekleyin. Kıvamı koyulaşınca küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolatayı ekleyip karıştırın. Kaselere boşaltıp oda ısısına gelince buzdolabına koyarak soğutun. Üzerini dilediğiniz şekilde süsledikten sonra tatlınız servise hazır.

Afiyet olsun.


0 Responses