Hazır almak yerine evde kolayca hazırlayabilirsiniz.
500
ml. süt
½ su
bardağı krema
1
adet yumurta sarısı
1 çay
bardağı toz şeker
2 + ½
yemek kaşığı nişasta
½ çay
bardağı su
100
gr. beyaz çikolata
Süslemek
İçin;
Meyve
ya da meyve şekerlemesi
Badem,
fıstık, fındık
Sütü,
kremayı, yumurta sarısını ve toz şekeri bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte
ısıtın. Ayrı bir kapta nişasta ile suyu karıştırarak ısınmış olan sütlü
karışıma azar azar ekleyin. Kıvamı koyulaşınca küçük parçalar halinde
kestiğiniz çikolatayı ekleyip karıştırın. Kaselere boşaltıp oda ısısına gelince
buzdolabına koyarak soğutun. Üzerini dilediğiniz şekilde süsledikten sonra tatlınız servise hazır.
Afiyet
olsun.