Baklavalık yufkadan nefis, çıtır bir kurabiye.











9 adet baklavalık yufka
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı tahin
18 kaşık toz şeker

Üzeri İçin;
Pudra şekeri

Yufkalardan bir tanesini tezgaha yayın. Üzerine fırça yardımıyla yüzeyin tümünü kaplayacak şekilde ince bir tabaka tahin sürün. Yine yüzeyin tümüne dağılacak şekilde önce 2 kaşık toz şekeri ,  ardından cevizi serpin. İkinci yufkayı hazırladığınız ilk katın üzerine yayın ve ilk katta uyguladığınız işlemlerin aynısını uygulayın. Üç katın sonunda yufkayı sıkıca rulo yaparak sarın. İki parmak genişliğinde bıçakla dilimler kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Bu işlemlerin aynısını kalan altı  yufka için de uygulayın. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Ben burada kullanmadım ama fırından çıkardığınız zaman dilerseniz üzerine pudra şekeri  serpebilirsiniz.

Çıtır çıtır olan bu sarmalarınızı kapalı kapta uzun bir süre pişirdiğiniz tazelikte üzerine pudra şekeri serpmeden saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 Responses