Baklavalık yufkadan nefis, çıtır bir kurabiye.
9
adet baklavalık yufka
1 su
bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su
bardağı tahin
18
kaşık toz şeker
Üzeri
İçin;
Pudra
şekeri
Yufkalardan
bir tanesini tezgaha yayın. Üzerine fırça yardımıyla yüzeyin tümünü kaplayacak
şekilde ince bir tabaka tahin sürün. Yine yüzeyin tümüne dağılacak şekilde önce
2 kaşık toz şekeri , ardından cevizi
serpin. İkinci yufkayı hazırladığınız ilk katın üzerine yayın ve ilk katta
uyguladığınız işlemlerin aynısını uygulayın. Üç katın sonunda yufkayı sıkıca
rulo yaparak sarın. İki parmak genişliğinde bıçakla dilimler kesin. Yağlı kağıt
serilmiş fırın tepsisine dizin. Bu işlemlerin aynısını kalan altı yufka için de uygulayın. 180 derece ısıtılmış
fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ben
burada kullanmadım ama fırından çıkardığınız zaman dilerseniz üzerine pudra
şekeri serpebilirsiniz.
Çıtır
çıtır olan bu sarmalarınızı kapalı kapta uzun bir süre pişirdiğiniz tazelikte üzerine
pudra şekeri serpmeden saklayabilirsiniz.
Afiyet
olsun.