Ege'nin kendine has sebzesi. Ben ilk kez gördüm. Bulursanız sakın kaçırmayın hemen deneyin derim. 







1 kg. bamya
1 adet limon suyu
1 adet kuru soğan
2 adet kesme şeker
2 adet büyük boy domates
½ su bardağı zeytinyağ
Tuz

Bamyaları yıkayıp, başlarını konik şekilde keserek temizleyin.  Bir tencereye küp doğradığınız soğanı ve zeytinyağı alarak kavurun. Küp kesilmiş domatesleri suyunu salıp çekene kadar kavurun. Temizlediğiniz bamyaları ilave edin. Üzerine limon suyunu gezdirin. Şeker ve tuzu ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak pişmeye bırakın.  Arada suyu çektikçe su ilave edin. Soğutup servis yapın.

Bir öneri; bamya pişerken ne kadar az kaşıkla karıştırırsanız o kadar salyasını salmasını engellersiniz.

Afiyet olsun.



0 Responses