Ege'nin kendine has sebzesi. Ben ilk kez gördüm. Bulursanız sakın kaçırmayın hemen deneyin derim.
1 kg.
bamya
1
adet limon suyu
1
adet kuru soğan
2
adet kesme şeker
2
adet büyük boy domates
½ su
bardağı zeytinyağ
Tuz
Bamyaları
yıkayıp, başlarını konik şekilde keserek temizleyin. Bir tencereye küp doğradığınız soğanı ve
zeytinyağı alarak kavurun. Küp kesilmiş domatesleri suyunu salıp çekene kadar
kavurun. Temizlediğiniz bamyaları ilave edin. Üzerine limon suyunu gezdirin.
Şeker ve tuzu ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak pişmeye
bırakın. Arada suyu çektikçe su ilave
edin. Soğutup servis yapın.
Bir
öneri; bamya pişerken ne kadar az kaşıkla karıştırırsanız o kadar salyasını
salmasını engellersiniz.
Afiyet olsun.