Sofraların vazgeçilmezi ekmek, hele evde yapımı olunca :)

Oldukça zahmetsiz hazırlanışıyla, kolaylıkla yapabileceğiniz, tadı damak çatlatan bir tarif. Hafif şekerli tadıylla sabah kahvaltıları için ideal. Aromalı bir zeytinyağına batırıp yemenizi özellikle öneririm. Ilıkken üzerine sürülmüş tereyağlı bir dilime de kimse hayır diyemeyecektir.
 




1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1/3 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tuz


Mısır unu, un, kabartma tozu, şeker ve tuzu bir kase içerisinde harmanlayın.

Diğer bir kasede yumurta, zeytinyağ ve sütü çırpın. Bu karışımı kuru malzemelerin üzerine dökerek, malzemelerin tümü homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın. Daha sonra cevizleri ekleyin.

Bir kek kalıbının tabanını ve kenarlarını iyice yağladıktan sonra, karışımı içerisine dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında 30 - 35 dakika pişirin.






Pişen ekmeği soğuttuktan sonra kalıptan çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses