Kuru fasülye ve pastırma, ne güzel bir birlikteliksin sen :) Birde güveçte pişince, lezzet kaça katlanıyor artık siz tahmin edin.






2 su bardağı kuru fasülye
3 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
10 - 12 dilim pastırma
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber

Bir gece önceden ıslattığınız fasülyeyi sertlikleri kayboluncaya kadar haşlayın. 2 adet domatesi rendeleyin. Kalan domatesin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra orta kalınlıkta doğrayın.

Tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup kızdırın. İçerisine küçük küpler halinde doğradığınız soğanı ekleyerek, pembeleşene kadar kavurun. Domates rendesini ve salçayı ekleyin. Daha sonra biberleri de ilave ederek, sos kıvamına gelene kadar pişirin. Bu aşamada doğranmış domatesi sosa dahil ederek yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Hazırladığınız sosa fasülyeleri ekleyin. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir - iki taşım kaynatın.

Fasülyeyi bir güveç kabına boşaltın. Üzerine pastırma dilimlerini dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında pastırmalar kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
0 Responses