Erişteye farklı bir yorum, farklı bir dokunuş. Deneyin çok ama çok memnun kalacaksınız. Amacım, hala sebze yemeyenlere  ( özellikle çocuklara ) sevdikleri lezzetlerin içine karıştırarak yedirmek. Bu yemek de bunun için mükemmel bir kombinasyon.






1/2 paket erişte
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 adet domates
300 gr. ıspanak
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin;
Keş peyniri ya da beyaz peynir rendesi


Erişteyi bol tuzlu suda haşlanmaya bırakın. Erişteler haşlanırken ön hazırlık olarak öncelikle ıspanakları sapları da dahil temizleyip bol suda yıkayın, ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Soğan ve sarımsağı da temizleyip ince doğrayın.

Bir tencereye yağı koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Üzerine domatesleri koyarak sotelenmeye bırakın. Ardından ıspanakları ekleyerek, sularını salıp çekene kadar soteleyin.

Haşlanan eriştenin suyunu süzdükten sonra, hazırladığınız ıspanaklı harcın içerisine ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.

Servis tabağına aldığınız eriştenin üzerine peynir serperek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses