Fırın torbası içerisinde, kendi suyuyla pişen nefis sıcak bir yemek. Çok da hafif. Diyet yapanlara da kesinlikle öneririm. Köftenin hatırına, sebze sevmeyen çocuklarımız da bu tarifle sebze yiyecekler :D







Köftesi İçin;
500 gr. kıyma
1/3 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek


Sebzeli Harç İçin;
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet patates
3 adet domates
15 - 20 adet arpacık soğan
1/2 su bardağı bezelye
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağ
3 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Pul biber


Sebzeleri yani patates, kabak, patlıcan ve domatesi yıkayıp soyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde bir kase içerisine doğrayın. Arpacık soğanların kabuklarını soyup bütün halde sebzelere ekleyin. Sarımsağı ince kıyın, sivri biberleri parmak kalınlığında kesip, bezelye ile birlikte sebzelerle karıştırın. Üzerine zeytinyağı, karabiber, tuz ve seviyorsanız pul biber serpip bir kenarda beklemeye bırakın.

Sebzeler beklerken köfteyi hazırlayalım. Bunun için bir kaseye kıymayı koyun. Üzerine soğanı rendeleyin. Ekmekleri ıslatıp, suyunu sıktıktan sonra kıymaya ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu ilave edin. Tuz, karabiber, kimyon ile tatlandırdıktan sonra iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Fırın poşetinin içerisine sebzeleri yassı olacak şekilde yayın. Üzerine köfteleri koyun. 1/2 su bardağı suyun içerisinde salçayı eriterek torbanın içene dökün. Ağzını sabitleyerek bir fırın kabına ya da tepsisine yerleştirin. Torbanın üzerine birkaç tane bıçak yardımıyla delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında 40 dakika kadar pişmeye bırakın.

Pişen yemeği bir tabağa aktararak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
0 Responses