Çoğumuzun severek yediği farklı şekillerde pişirilen ciğer,  A vitamini ve demir yönünden zengin. Ayrıca kansızlığa iyi geldiğini de biliyoruz. Bu nedenle sık tüketmekte fayda var. Arnavut ciğeri hem güzel bir meze, hem güzel bir öğün. Sadece satın aldığınız ciğerin taze olduğuna emin olun yeter.









500 gr. ciğer
3 adet patates
2 adet kırmızı soğan
1/2 demet maydanoz
Sumak
Kırmızı pul biber  ( İsteğe bağlı )
Kimyon
Tuz
Un


Kızartmak İçin;
Sıvı yağ


Ciğeri tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğradıktan sonra bir müddet fazla kanından arındırmak için su içinde bekletin. Süzgece alarak suyunun iyice süzülmesini sağlayın.

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayarak kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.

Geniş bir tabak içinde bir miktar un, tuz, kimyon ve pul biberi harmanlayın. Ciğerlerin her tarafının bu karışıma bulanması için iyice karıştırın. Kızgın yağda renkleri değişene kadar kızartın. Yine kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Kızartmış olduğunuz patates ile birleştirerek servis tabağına alın.

Kırmızı soğanların kabuklarını soyup, yarım ay şeklinde ince doğrayın. Acısının çıkması için bir müddet su dolu bir kasenin içinde bekletin, suyunu süzün. İçine ince kıydığınız maydanoz, sumak ve tuzu ekleyerek karıştırın. Ciğerlerin yanında servis yapın.

Afiyet olsun.





0 Responses