Halis babaanne reçetesi. Hani tam ev yapımı denir ya işte öyle.Rahmetli kayınvalidem yemek hocasıydı. Çok güzel yemek yapardı. Ama özellikle reçellerinin tadına doyum olmazdı. Damla sakızının günümüzdeki kadar popülerolmadığı zamanlarda ben bu marmelatı ondan yediğimde tadına bayılmıştım. Öğrenip uygulamam biraz zaman aldı. Sizlerede kış mevsiminin bu çok faydalı güzel meyvesinin damla sakızıyla buluşarak ortaya çıkardığı lezzeti mutfaklarınızda uygulamanızı öneririm. Eminim çok beğeneceksiniz.





3 kg. ayva
2 + 1/2 kg. toz şeker
2 lt. su
2 adet limon suyu
4 adet damla sakızı

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun. Küp küp doğrayarak geniş bir tencere içine alın. Üzerine havanda dövdüğünüz damla sakızlarını ve 2 lt. suyu ekleyiip, ayvalar yumuşayana kadar pişirin.

Ayvalar piştikten sonra el blenderı yardımıyla pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Püre haline getirdiğiniz ayvaların üzerine toz şekeri ve limon suyunu ekleyerek kıvam alana kadar pişirin.

Soğuduktan sonra kavanozlara alın.

Afiyet olsun.
0 Responses