Ülkemizin çeşitli yörelerinde yapılan ama en çok Gaziantep yöresinin bilindik bu tatlısını hiç hamur açmadan, uzun uzun uğraşmadan ama aynı lezzette yapabiliriz. Evinizde malzemeleriniz hazırsa, misafir geldiğinde ya da canınız tatlı yemek istediğinde kahveniz pişene kadar geçen süre içinde kolayca hazırlayabilirsiniz. Alacağınız övgüler de cabası :)










1 adet yufka
3 yemek kaşığı kaymak
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Servis Sırasında Kullanılmak Üzere;
1 top sade dondurma

Yufkayı tezgaha yayın. Tüm yüzeyini kaplayacak şekilde fıstık ve toz şekeri serpin. Bir çay aşığı yardımıyla kaymağı parçalar halinde gelişigüzel şekerli fıstıklı karışının üzerine koyun.

Yufkayı zarf şekli alacak şekilde önce uzun kenarlarını, sonra kısa kenarlarını içe katlayın.

Tereyağını yüzeyi yapışmaz bir tavada eritin. Yufkayı tavanın içine alın. Arkalı önlü kızarana kadar pişirin.

Pişen katmerinizi 4 parçaya bölerek servis tabağına alın. Üzerine dondurma koyarak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
0 Responses