Brokoli lifli yapısı ile sindirimi kolaylaştırır ve şişmanlığa karşı faydalıdır. Mikrop öldürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Başta meme, akciğer ve bağırsak kanseri olmak üzere, kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı koruyucudur. Kemik erimesi ve kansızlığa iyi gelir. Bu son derece faydalı bir bitkiyi sık sık tüketmekte fayda var. Hiç bir şey yapmayıp, sadece haşlayıp üzerine limon sıktığınız da bile bence tadı enfes. Kaldıki çorbalarda, gratenlerde, salatalarda, garnitürlerde kullandığımızda güzelliğini ikiye katlıyor. Özellikle çocukların mevsiminde sıklıkla tüketmesinden yanayım.




500 gr. brokoli
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ  ya da zeytinyağ
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1/2 paket krema
1 lt.su
Tuz
Karabiber

Brokolileri akar suda iyice yıkayın, çiçeklerine ayırın. Patatesin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın.

Küp küp doğranmış kuru soğanı bir tencere içinde erittiğiniz yağ ile, pembeleşene kadar kavurun. Üzerine patates ve brokolileri ekleyerek kavurmaya devam edin. Sebzelerin üzerine unu ilave ederek birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyu ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırarak, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Pişen çorbanızı el blenderı ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kremayı ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra, kaselere alıp servis yapın.

Afiyet olsun.


0 Responses