Bitkisel protein deposu, tadı güzel, görüntüsü yeşil mi yeşil bir salata.







1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı iri kıyılmış ceviziçi
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
4-5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
Tuz
Kırmızı pul biber
1 adet limon suyu
1/2 su bardağı zeytinyağ

Mercimeği bol su içerisinde haşlayıp suyunu süzün. Bulguru bir kaseye alarak üzerini örtecek kadar sıcak su koyup şişmesi için bırakın. Bu işlemler bir tarafta gerçekleşirken kırmızı ve yeşil biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince doğrayın. Aynı şekilde soğan, maydanoz ve naneyi de yıkayıp ince kıyın.

Hazırladığınız bu malzemelerin hepsini bir kase içerisinde bütünleştirin. Ceviz, zeytinyağ, limon suyu ve baharatları da ekleyip iyice karıştırın.

Servis tabağına aldıktan sonra üzerini ceviz taneleri ya da maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses