Evinizde sebze yemeyen bireyler özelliklede çocuklar varsa, sizde benim gibi onlara sebze yedirmek için çorbaları kullanın derim. Hele de bu reçete vitamin deposu. Sebzeleri doğrayıp blender ile ezdikten sonra hazır olacak kadar da kolay. Ben daha çok sarı renkli sebzeleri kullandım ama siz dilediğiniz sebzeleri kullanarak hazırlayabilirsiniz.







1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1 adet iri boy havuç
1 adet iri boy patates
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet kabak
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı krema
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı su
Tuz
Kırmzı pul biber ( isteğe bağlı )

Üzeri İçin;
Kıyılmış maydanoz


Bir tencere içinde zeytinyağını kızdırdıktan sonra küp küp doğradığınız soğanları ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Diğer tarafta havucun kabuğunu soyup rendeleyin. Patates ve kabakların kabuklarını soyun, kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartın ve bu sebzeleri küp küp doğrayın. Doğradığınız sebzeleri kavurduğunuz soğanların üzerine alıp, arada karıştırarak sotelenmelerini sağlayın.

Bu işlem gerçekleşirken ayrı bir tencereye tereyağını koyup eritin. Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ve kremayı ekleyin.

Hazırladığınız bu sıvı karışımı sebzelerin üzerine ekleyin. Tuz ve biber ile tatlandırın. 4 su bardağı suyu da ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Çorba piştikten sonra blender ile ezin.

Kaselere boşaltarak üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses