Elma, tarçın ve ceviz; muhteşem lezzet üçlüsü. Başka söze gerek yok sanırım :)





Bu reçetede ölçü tamamen sizin ihtiyacınıza göre belirleniyor. Ben örnekleme olması için genel ölçüleri veriyorum. Siz istediğiniz şekilde azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.

6 adet elma
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Toz şeker
1-2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı su


Üzeri İçin;
1/2 paket kaymak
İnce çekilmiş ceviz

Elmaların kabuklarını soyun. Orta kısımdaki çekirdek yatağını bir oyacak yardımıyla çıkarın ve bir tencere içine dizin. Cevizleri 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırarak, elmaların oyduğunuz çukurlarına doldurun.

Her bir elmanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin. Tencerenin içine karanfil ve tarçını da koyun. Suyu ilave edip, elmalar yumuşayana kadar pişirin.

Elmalar piştikten sonra soğutmadan her bir elmanın üzerine 1 yemek kaşığı kaymak koyun. Soğumaya bırakın.









Servis yapmadan önce üzerine çekilmiş ceviz serpin.

Afiyet olsun.

0 Responses