Elma, tarçın ve ceviz; muhteşem lezzet üçlüsü. Başka söze gerek yok sanırım :)
Bu reçetede ölçü tamamen sizin ihtiyacınıza göre belirleniyor. Ben örnekleme olması için genel ölçüleri veriyorum. Siz istediğiniz şekilde azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.
6 adet elma
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Toz şeker
1-2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı su
Üzeri İçin;
1/2 paket kaymak
İnce çekilmiş ceviz
Elmaların kabuklarını soyun. Orta kısımdaki çekirdek yatağını bir oyacak yardımıyla çıkarın ve bir tencere içine dizin. Cevizleri 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırarak, elmaların oyduğunuz çukurlarına doldurun.
Her bir elmanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin. Tencerenin içine karanfil ve tarçını da koyun. Suyu ilave edip, elmalar yumuşayana kadar pişirin.
Elmalar piştikten sonra soğutmadan her bir elmanın üzerine 1 yemek kaşığı kaymak koyun. Soğumaya bırakın.
Servis yapmadan önce üzerine çekilmiş ceviz serpin.
Afiyet olsun.
Bu reçetede ölçü tamamen sizin ihtiyacınıza göre belirleniyor. Ben örnekleme olması için genel ölçüleri veriyorum. Siz istediğiniz şekilde azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.
6 adet elma
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Toz şeker
1-2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı su
Üzeri İçin;
1/2 paket kaymak
İnce çekilmiş ceviz
Elmaların kabuklarını soyun. Orta kısımdaki çekirdek yatağını bir oyacak yardımıyla çıkarın ve bir tencere içine dizin. Cevizleri 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırarak, elmaların oyduğunuz çukurlarına doldurun.
Her bir elmanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin. Tencerenin içine karanfil ve tarçını da koyun. Suyu ilave edip, elmalar yumuşayana kadar pişirin.
Elmalar piştikten sonra soğutmadan her bir elmanın üzerine 1 yemek kaşığı kaymak koyun. Soğumaya bırakın.
Servis yapmadan önce üzerine çekilmiş ceviz serpin.
Afiyet olsun.