Yazın dondurup buzluğa koyduğumuz vişneleri kullanma vakti geldi. Vişne ve çikolata ikilisi tatlılarda favorim. İşin içine sütün dayanılmaz hafifliği de girince, ortaya meyveli ve çikolatalı aynı zamanda hafif bu tatlı çıkıyor.






1 lt. süt
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 kutu krema
1 su bardağı toz şeker
80 gr. bitter çikolata
1/2 su bardağı vişne
1 poşet krem şanti
3/4 su bardağı soğuk süt


1 lt. sütü tencereye koyun. İçine nişasta, un, toz şeker ve kakaoyu ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra içine parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Oda ısısında ılınmaya bırakın. Ilınan muhallebinin içine kremayı koyup mikser ile 5 dakika çırpın.

Krem şantiyi hazırlamak için bir kaseye toz şantiyi ve soğuk sütü koyarak mikser ile koyulaşana kadar çırpın.


Hazırladığınız muhallebiyi servis edeceğiniz kase ya da bardağın yarısına kadar doldurun. Üzerine sıkma torbanız varsa sıkma torbasına doldurduğunuz krem şantiden bir miktar, sıkma torbanız yoksa bir kaşık yardımıyla bir kaç kaşık krem şanti koyun. Üzerine 4-5 adet vişne tanesi yerleştirin. Ve tekrar muhallebiden dökün. Üzerini dilediğiniz şekilde vişne tanesi ve krem şanti ile süsleyin.

Hazırladığınız muhallebilerinizi dolapta yeterince soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.




0 Responses