Hepimiz bu yemeği yapar, keyifle de tüketiriz. Paylaştığım bu reçete, yemeğin orjinal reçetesi. Ben kimi zaman daha hafif olması için, lezzetinden biraz ödün vererek patatesleri kızartmadan, köfteleri de teflon tavada kızartarak kullanıyordum. Gelin görün ki asıl reçetesini uyguladığımız zaman ortaya çıkan lezzet farkı, yemeği hakkını vererek yapmamız gerektiğini söylüyor. Eeee arada bir kızartma da yemek gerek :)






3 adet patates
2 adet domates
3 adet yeşil biber
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası


Köftesi İçin;

500 gr. orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber


Kızartmak İçin;
Sıvı yağ

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra, parmak kalınlığında keserek sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını süzdürün.

Köfteyi hazırlamak için bir kase içine kıymayı, yumurtayı, ekmeği, rendelediğiniz kuru soğanı, ince kıydığınız maydanozu, tuz ve karabiberi koyarak iyice yoğurun. Uzunlamasına köfteler hazırlayın. Bu hazırladığınız köfteleri sıvı yağ içerisinde kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını süzün. Isıya dayanıklı bir kap içerisine yerleştirin.

Köftelerin üzerine kızarttığınız patatesleri dizin.

Domatesleri yıkadıktan sonra orta kalınlıkta dilimleyerek sıvı yağda kızartın ve patateslerin üzerine dizin.

Son olarak biberleri de yıkadıktan sonra ikiye keserek, kızartıp domateslerin üzerine yerleştirin.

Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup ezdiğiniz sarmısakları ekleyin. Hafif kavurduktan sonra salçayı ilave edin. Üzerine 2 su bardağı su koyarak tuz ile tatlandırın.

Hazırladığınız bu sosu, kızarttığınız malzemelerin üzerine dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında pişirin.

Afiyet olsun.


0 Responses