İçerdiği yüksek orandaki lif sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasından tutunda bir çok faydası olan bir bitki balkabağı. Önceleri sadece tatlısı yapılan bu bitki, günümüzde tatlılardan yemeklere kadar bir çok çeşitte kullanılabiliyor. Ben çorbasını ilk kez iyi bir ücret ödeyerek bir lokantada yedim. Sonra ülke dışından bir arkadaşım yolladı bu reçeteyi. Yaptığım zaman kim yediyse ikinci kaseyi istedi :) Kış aylarının çok faydalı bitkisinden yapılan bu çorbayı, kendi mutfağınızda denemenizi mutlak öneririm. Pişirirken baharatların yaydığı koku, tadının nasıl güzel olacağının habercisi. Reçetesini esirgemeyen arkadaşıma kocaman teşekkürlerimle.





1 adet kuru soğan
250 gr. balkabağı
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet patates
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber ( isteğe bağlı )
Tuz
1/2 kutu krema

Üzeri İçin;
Kroton Ekmek

Öncelikle balkabağını küçük küpler halinde kesin. Aynı şekilde kabuklarını soyduğunuz patatesi, çekirdeklerini çıkartıp yıkadığınız biberi de küpler halinde kesin.

Tencere içine yağı koyarak eritin ve küp küp kesilmiş soğanı ekleyerek kavurun. Bu işlem esnasında köriyi de ilave edin. Kavrulan soğanlara kestiğiniz sebzeleri ekleyin. Mercimeği sudan geçirip ilave edin. Zencefili, tuzu ve pul biberi de ekleyerek üzerlerine 1 lt. su koyun, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Pişen sebzeleri el blenderı ile pürüzsüz olana kadar ezin. Kremayı ekleyerek bir taşım daha kaynatın.

Kaselere alın, üzerine dilerseniz kroton ekmek ile servis yapın.

Afiyet olsun.

0 Responses