Adından da anlaşılacağı üzere bol yeşillikli bir reçete. Doyurucu,vitaminli, besleyici. Hafif bir öğün geçirmek istediğinizde pratik yapımıyla ihtiyacınıza yanıt verecektir. Meze olarak ya da çay sofralarınıza da güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum.








3 adet patates
1 adet iri boy salatalık
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
2 diş sarmısak
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez ( ben light mayonez kullandım )
Tuz
Kırmızı pul biber ( isteğe bağlı )


Patatesleri tencere içine alarak bol suda haşlayın. Soğuttuktan sonra kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla geniş bir kase içine rendeleyin.

Patateslerin içine kabuğu soyulmuş havucu aynı şekilde rendeleyin. Salatalığı iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan havuç ve pateteslerin içine rendeleyin. Kıyılmış maydanozu, dereotunu,haşlanmış bezelyeyi, ezilmiş sarımsağı, yoğurt, mayonez ve yeterli miktarda tuz da ilave ederek güzelce karıştırın.

Salatanzı servis yapacağınız tabağa aktarın. Üzerine arzu ederseniz kırmızı pul biber serpin, dereotu dallarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.



0 Responses