Et ürünlerinden aynı şekilde köfte yemekten sıkıldıysanız biraz değişiklik yapma vaktidir. İçeriğinde bulunan köri baharatı sayesinde daha pişirirken mutfağı kaplayan koku yemeğinizin ne kadar lezzetli olacağının garantisi. Ev ortamında hazırlandığından sağlıklı olması da sakınmadan tüketebilmemizi sağlıyor. Tavuk bilindiği gibi bütün etlerde olduğundan daha da fazla tazelik gerektiriyor. Aksi durumlarda çok çabuk gıda zehirlenmelerine yol açabiliyor. Ben genelde bu reçeteyi uygulayacağım zaman tazeliğine güvendiğim tavuk etini satın alarak, mutfak robotunda kıyma haline getiriyorum. Siz de böyle yapabileceğiniz gibi, hazır satılan tavuk kıyması yerine gözünüzün önünde hazırlatarak aldığınız kıymayı kullanırsanız kötü sürprizlerle karşılaşmamış olursunuz.






500 gr. tavuk kıyması
3 dilim bayat ekmek
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber ( isteğe bağlı )
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Kıymayı bir kase içine alın. Üzerine soğanı rendenin en ince tarafından rendeleyin. Islatıp suyunu sıktığınız ekmekleri, baharatları, sıvı yağı ve maydanozu ekleyip iyice yoğurun.

İstediğiniz köfte şeklinde, yuvarlak veya uzun köfteler hazırlayın.

Tercihan teflon tavaya bir miktatr sıvı yağ koyarak köftelerinizi arkalı önlü kızartın.

Bu köfteyi de aynen diğer köfteler gibi hazırladıktan sonra derin dondurucuda, tüketeceğiniz zamana kadar saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
0 Responses